Om Oss

Erik och Emriks gårdskött och lantbruk


Informationen kommer inom en snar framtid 

Malisgården chark och butik

Gårdsbutiken öppnade i Januari 2021 på Malisgården som är Emriks släktgård sedan 1620 och ligger i Bengtsheden mellan Falun och Svärdsjö. Där erbjuder vi kött från vår egna djuruppfödning av nötkreatur och gris, samt  andra produkter från mindre producenter i Dalarna. Vi erbjuder även catering och beställningar på härbakat surdegsbröd.

Vi får hem en ko var tredje vecka och en gris var tredje vecka från ett småskaligt slakteri i St Skedvi dit vi själva kör våra djur när det är dags. Köttet finstyckas sedan i vår chark där det även paketeras och förädlas

Vår charkpersonal

Sakarias är utbildad kock med ca 7 års erfarenhet i branschen med fokus på köttrestauranger. Han har jobbat i vår chark sedan sommaren 2020 och delat med sig av sina kunskaper till er kunder. Han är den som oftast bemannar butiken och kommer gärna med tips och idéer om hur ni bäst kan tillaga våra köttdetaljer.   

Simon är utbildad kock med ca 9 års erfarenhet i branschen med fokus på lokala råvaror och matlagning. Han har även jobbat några år som kökschef och är sedan Januari 2022 inhyrd som kreatör och charkuterist hos oss. Utöver det driver han sitt egna företag med bland annat catering. 

Telefon och sms:
072-445 69 31

Mail:

[email protected]