Nötkött

Sortiment
Bringa/Brisket 250kr/kg
Bogskiva 220kr/kg
Entrecoté 409kr/kg
Flappstek 319kr/kg
Flankstek 319kr/kg
Fransyska 250kr/kg
Grillskivor 250kr/kg
Högrev 270kr/kg
Innanlår 250kr/kg
Innanlårsbiff 270kr/kg
Lövbiff 300kr/kg
Märgben 69kr/kg
Nötlever 159kr/kg
Njurtapp 339kr/kg
Oxfilé (svans) 525kr/kg
Oxfilé (hjärta) 575kr/kg
Oxsvans 150kr/kg
Oxkind 245kr/kg
Picanha 295kr/kg
Revben 220kr/kg
Rostbiff 270kr/kg
Rostas 285kr/kg
Ryggbiff 399kr/kg
Tomahawk 415kr/kg
T-bone stek 429kr/kg

Halv/Kvarts nöt* 180kr/kg

*Beställs i förväg och hämtas eller levereras
opackat samma dag som vi hämtar köttet från slakteriet. Lev. kostnad tillkommer vid leverans

Vi köper in de flesta kalvar när de är ca 3 månader, en del föds här på gården. Ibland köper vi även in äldre nötkreatur av våra djurhållande grannar samt pensionerade mjölkkor från Eriks pappas gård i Toftbyn. Alla våra kor och stutar äldre än 5 månader är på grönbete runt om i Svärdsjöbygden under sommarhalvåret. 
På vintern är de äldsta djuren installade i en lösdrift vi arrenderar i Övertänger, 
de yngre är installade här på Malisgården i lösdrift på djupströbädd. 
Vi föder upp våra nötkreatur på framförallt gräs och grönfoder. 
Vi utfodrar även med egenodlat spannmål som tillägg.

De flesta av våra kor säljer vi i gårdsbutiken men en del säljer vi direkt till slakteriet vilket gör att vi kan välja ut det bästa djuren till vår butiken. Vi försöker hålla en så hög slaktålder (3år+) som möjligt på våra nötkreatur som vi säljer i gårdsbutiken, med åldern blir kvalitén och smaken bättre. Många tror fortfarande att gamla mjölkkor är sega men det är en myt. Pensionerade mjölkkor av rasen Holstein, Angus/Holstein blandningar samt Fjällko-raser är några av vårt bäst klassade kött.

Undrar du något? Hör av dig, 
vi svarar gärna på dina frågor angående vår nötproduktion